Wednesday, September 21, 2016

Pengalaman SERAM di LPT 2 ~Kisah Benar Part 1

Sejujurnya tak pernah alami kisah seram nih...biasa dengar jer...baca...tak pun dr penceritaan mulut org....kalu ada pun masa arwah ayah ada dulu....tu pun berubat dgn bomoh...tp xde lah seram mana...Kali ni mmg berlaku pd kami sekeluarga sewaktu balik kmpung..ini bukan rekaan tapi kisah benar.

Sbnrnya malas nak citer....tp dah janji....amik masa gak la nk imbas...tak tau la masih seram atau tak sbb da lama...kalu x silap akhir tahun lps atau awal tahun....x igt dah...mmg jadi kebiasaan sy sekeluarga balik kmpg sebulan atau 2 bulan sekali....tapi jarang balik malam. Ketika itu LPT2 baru dibuka kpd umum dan juga masa tu telah berlaku beberapa siri eksiden yg melibatkan kematian.

Semasa hari kejadian, suami berkerja sebelah pagi dan sy da start bercuti sbb nk kemas barang. Dan plan bertolak kira2 lps asar disebabkan anak sedara yg nk tumpang balik ada kelas. Dalam lbih kurang pkul 2 suami balik rmh dlm keadaan lemah dan sakit kepala....bila sy tanya dia enggan bercerita...then sy cdgkn supaya balik keesokkan harinya sbb tgk kondisi husband x memuaskan...selepas agak lama berehat husband putuskan nk balik jgk kmpung ptg tu jgk....tp sy x puas hati sbb rasa something dgn husband...mintk dia ceritakan....then dia citer lah kat tempat kerja dia..masa tu waktu rehat...dia masuk bilik rehat yg disediakan...tgh berehat tu (tgh baring kalu x silap... x sure masa ni ada rakan yg lain atau tak...sy x igt da) tiba2 dia ternmpk lembaga hitam yg besar...lps tu dia tak tau apa dah....tp menurut citer rakan2 dia....husband mengamuk dalm bilik tu seolah2 dirasuk....abis semua benda disepahkan....bila dah ok dah sedar diminta balik rmh.

So berbalik semula pd cerita di atas...husband nk jgk balik kmpung walaupun mcm berdolak dalik....sy mmg cukup risau dah....sbb jangka akan maghrib atas highway dgn anak2 lg...dgn kondisi dia tak mcm kebiasaan...sudahnya kami balik jgk...pg amik anak sedara dan trus menuju ke destinasi...

Sambung part 2 yer....panjg sgt nk naip. Gambar balik raya aritu...sekadar hiasan.xde kena mengena dgn citer

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...